Ansökan miljökommunikatör

PONTUS WIKSTRÖMS ANSÖKAN TILL TJÄNSTEN SOM MILJÖKOMMUNIKATÖR

Här kommer exempel på filmer, texter och webbplatser jag skapat, samt en kort presentation av mig själv. Börja med att starta upp filmen nedan, sedan finns arbetsprover längre ner på sidan.

ARBETSPROVER

Filmer

Några exempel på videoproduktioner jag gjort de senaste sju åren.

SAFT INSPECT

Filmen gjordes för LTU och handlar om ett projekt för att undersöka slitage och skador på rälen, målsättningen med filmen var att knyta internationell kompetens till universitetet. Den här filmen gjorde jag som enmansteam: jag tog tillsammans med projektgruppen på universitet fram manus, jag filmade och gjorde intervjuerna samt redigerade. Jag har med den som exempel på hur jag omvandlar ganska komplex information till en film på några minuter. En sån här film tar ungefär tre dagar att spela in.

 

LAPONIA

Filmen för Länsstyrelsen i Norrbottens projekt kring Laponia världsarvet kostade 600 000 kr att producera och är på så sätt inte relevant för hur filmer jag skulle göra som kommunikatör åt Länsstyrelsen kan se ut. Min uppgift här var manusförfattare och producent. Jag har med denna som exempel på hur jag jobbar med gestaltande texter; det som sägs i filmen är min skapelse. Den här ganska lång, men kolla ett par minuter in i alla fall så ni får ett grepp om min kreativitet kring språket.

VIDEOLEKTION FÖR LÄRPLATTFORM

För att visa hur jag använder svenska språket i tal visar jag här en film från min onlinekurs “Video för sociala medier”. Jag kan, om så behövs, även vara en person som syns i bild om ni behöver kommunicera ut något på det sättet. Genom min erfarenhet från nyhetsredaktioner är jag också vara bekväm med att vara en person som i intervjuer möter massmedia.

REKLAMFILM FÖR CAFÉ 

Den här reklamfilmen för ett hotell i Stockholm har jag med som exempel hur jag använder mig av ett modernt bildspråk samt för att visa något som går fort att göra; filmen tog en timme att spela in, och var färdig för leverans ett par timmar senare. 

Texter

ARTIKEL FÖR MIN WEBBPLATS 

För att skapa intresse för mina kurser lägger jag upp artiklar kring filmskapande på min webbplats. Det här är texter som görs relativt snabbt. Klicka på länken så öppnas artikeln i ett nytt fönster

PROFFSEN GÖR INTE FILM PÅ DET HÄR SÄTTET – SÅ VARFÖR SKA DU?

LANDNINGSSIDA 

Exempel på en mer genomarbetad text på en landningssida i syfte att marknadsföra mina utbildningar. Klicka på länken så öppnas sidan i ett nytt fönster

DÄRFÖR SKA DU LÄRA DIG ATT GÖRA FILM

Webbplatser

KURSPORTAL

Webbplats för att sälja onlinekurser samt inloggning till lärplattformen. Klicka på länken så öppnas sidan i ett nytt fönster.

MERA FILM KURSER

Därför ska ni anställa mig

Om ni fortfarande inte förstått varför ni ska anställa mig så finns svaret i den här filmen. 😉

Tack för att ni tagit er tid att kolla på min ansökan! Jag ser fram emot att träffa er och få berätta mer om mig själv. 

/Pontus