fbpx

PONTUS WIKSTRÖM MARKNADSKOMMUNIKATÖR

Jag är marknadskommunikatör med över 30 års erfarenhet, min specialitet är att producera video och text som ger resultat. Jag har lång erfarenhet av projektledning, kreativt arbete och dokumenterade goda resultat av marknadsföring på sociala medier. Nu söker jag långsiktiga samarbeten.

I den här filmen berättar jag kort om mig själv. Filmen är fem minuter.

MINA KOMPETENSER

Att producera video för marknadsföring och information

Jag har jobbat professionellt med video sedan 1987, här några exempel från de hundratals videoproduktioner jag gjort.

REKLAMFILM FÖR TURISTFÖRETAGET OUROBOROS

Exempel på en reklamfilm för besöksnäringen. Den här filmen gjorde jag som enmansteam: jag tog tillsammans med företaget manus, jag filmade och redigerade. En sån här film tar för mig mindre än en dag att spela in. 

 

LAPONIA

Filmen för Länsstyrelsen i Norrbottens projekt kring Laponia världsarvet kostade 600 000 kr att producera och är på så sätt kanske inte relevant för hur filmer jag skulle göra som marknadskommunikatör åt er se ut. Min uppgift här var manusförfattare och producent, och jag har med denna som exempel på hur jag jobbar med gestaltande texter; det som sägs i filmen är min skapelse. Filmen är 14 minuter, men kolla ett par minuter in i alla fall så ni får ett grepp om min kreativitet kring språket.

 

REKLAMFILM FÖR HOTELL

Den här reklamfilmen för ett hotell i Stockholm har jag med som exempel hur jag som videofotograf använder mig av ett modernt bildspråk samt för att visa något som går fort att göra; filmen tog mindre än en dag att spela in, och var färdig för leverans någon dag senare.  

SAFT INSPECT

Filmen gjordes för LTU och handlar om ett projekt för att undersöka slitage och skador på rälen, målsättningen med filmen var att knyta internationell kompetens till universitetet. Den här filmen gjorde jag som enmansteam: jag tog tillsammans med projektgruppen på universitet fram manus, jag filmade och gjorde intervjuerna samt redigerade. Jag har med den som exempel på hur jag omvandlar ganska komplex information till en film på några minuter. En sån här film tar ungefär tre dagar att spela in.

Marknadsföring på sociala medier

KAMPANJER FÖR FACEBOOK OCH INSTAGRAM 

Jag skapar annonskampanjer för mina kurser. Kampanjerna kan bestå av videofilmer och annonstexter, och mitt arbete är förutom att skapa dessa att optimera dem så de når rätt målgrupp. Jag har ringat in 8,52 där som var min genomsnittliga avkastning på annonseringen under en period;  för varje satsad krona sålde jag för åtta kronor. Man måste förstås ha en vettig produkt för att få ett sådant resultat – men det är ändå en avkastning som skulle få vilken kommunikationsbyrå som helst grön av avund 😉

Texter och innehåll

Att skriva texter som ska övertyga är något jag egentligen ägnar mer tid åt än att skapa video. För att skapa intresse för mina kurser lägger jag upp artiklar kring filmskapande på min webbplats. Det här är texter som görs relativt snabbt, artikeln i exemplet här tar kanske tre timmar att göra. Klicka på länken så öppnas artikeln i ett nytt fönster

PROFFSEN GÖR INTE FILM PÅ DET HÄR SÄTTET – SÅ VARFÖR SKA DU?

LANDNINGSSIDA 

Exempel på en mer genomarbetad text på en landningssida i syfte att marknadsföra mina utbildningar, en sådan här sida tar ett par dagar att göra . Klicka på länken så öppnas sidan i ett nytt fönster

DÄRFÖR SKA DU LÄRA DIG ATT GÖRA FILM

Utbilda personal och kunder

 

Jag kan bygga digitala lärplattformar och skapa onlinekurser som består av videolektioner, prov och inlämningsuppgifter. Prova gärna en gratiskurs som jag skapat i hur du filmar bättre med din mobiltelefon, du hittar den här “Filma bättre med din mobiltelefon”

Skapa webbplatser

 

Sedan tio år designar jag webbplatserna till mitt företag, jag jobbar i WordPress. Klicka på länken så öppnas sidan i ett nytt fönster.

MERA FILM KURSER

SAMARBETE

Jag är intresserad av samarbeten som ger kontinuitet, till exempel en projekt- eller visstidsanställning, hel- eller deltid. Vad skulle jag då hinna göra om jag bara jobbade hos er fyra dagar i månaden? Ja en hel del faktiskt! Ta och titta på de exempel på filmer och texter som finns här ovan, så får ni en uppfattning om vad jag kan leverera under en arbetsdag. 

Ni kan även anlita mig på faktura genom mitt AB, som en slags extern marknadsavdelning (i sådana fall kanske det är er marknadsavdelning som ska ha länken till den här sidan).

LADDA NER MITT CV OCH PERSONLIGA BREV HÄR

Boka ett möte

Boka ett videosamtal med mig via Zoom, Teams, Skype, Messenger eller Google Meet. Klicka för att skicka ett mejl och ge förslag på tid för möte, eller ring 070 293 14 65.

Hur skulle ditt liv se ut om du kunde göra film?

Gör vårt test för att se vad du kan om att göra film! Du får ett utlåtande kring dina filmkunskaper direkt efter testet, samt förslag på hur just du skulle kunna använda dig av film.